Ako i u ovim hladnim danima poželite da sebe osvežite zdravim napitkom i da zamišljate sebe kako na plaži ispijate neki divan koktel, evo jednog recepta koji će vam pomoći da se što pre osećate kao da je za vaš odmor već počeo, a vaše telo će vam biti zahvalno !

🍹 Sok od jabuke:
– 2 jabuke, 1 šargarepa, 1/2 pomorandže
Iscediti sok od jabuke i šargarepe i preliti sokom od pomorandže. 🔴

Sok od jabuke pozitivno utiče na zdravlje mozga uključujući i sprečavanje mentalnog propadanja izazvanog starenjem. Svima koji se bore sa gubitkom kilograma jabuke su najbolji prijatelji jer ubrzavaju metabolizam. 🍎

Najzdraviji sastojci jabuke nalaze se u njenoj kori, zato uživajte u svakom njenom zalogaju! 💯

Samo jedna jabuka dnevno osigurava dobar unos vitamina C, A, E, B1, B2, B6, beta-karotena, kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Iako sadrži ugljene hidrate, jabuka ima malu energetsku vrednost pa je pogodna za dijetalnu ishranu. Od navedenih minerala ima najviše kalijuma, a to omogućava organizmu bolje izlučivanje suvišne vode i čišćenje od toksina.

❓ Šta je ono što jabuku čini tako bogatom?

Antioksidanti (posebno antioksidativno dejstvo na ćelije membrane masti), flavonoidi, vlakna koja su nam veoma bitna u organizmu radi ubrzavanja metabolizama, pročišćenja creva, smanjenja holesterola i izbacivanja štetnih materija.

Jabuka se od davnina smatra simbolom mladosti, obradujte svoj organizam, budite večno mladi!

nutricionista jabuka zdravlje